Werkwijze

ParASSchute vindt het van belang dat de mensen die we ondersteunen zich prettig bij ons voelen en op hun gemak zijn. Daarom starten we altijd eerst met het voeren van een intakegesprek.

Tijdens dit gesprek (van ca. 30 minuten) gaan we samen de hulpvraag verhelderen en verwachtingen afstemmen. Dit intakegesprek is van belang omdat het gaat om maatwerk waarbij de hulpvraag centraal staat.

WhatsApp Image 2017-06-29 at 12.24.00

Als we na het intakegesprek samen besluiten een traject in te gaan dan maakt ParASSChute een behandelvoorstel met daarin het te verwachtten aantal sessies en bijbehorende tijdsinvestering. Dit behandelvoorstel bespreken we samen. Bij wederzijds akkoord starten we het traject.

Voor professionals geldt dat we altijd een kennismakingsgesprek voeren waarin we de mogelijkheden voor training/coaching en ondersteuning bespreken. Elke training, workshop en vorm van coaching is maatwerk. Neem gerust contact  met ons op om de uitgebreide mogelijkheden te bespreken.

brainblocks_doosParASSchute biedt behandeling, psycho-educatie, coaching en ondersteuning en maakt daarbij gebruik van verschillende methodieken.

ParASSute werkt met Brain Blocks. Brain Blocks is een toolbox om met kinderen, jongeren, ouders en hun netwerk te kunnen praten over autisme. Een communicatiemiddel om te komen tot één beeld en één taal. Het is een beeldend middel dat ervoor zorgt dat mensen autisme beter leren begrijpen. Door Brain Blocks krijgen mensen met autisme handvatten om het eigen perspectief te verduidelijken en krijgen anderen (zoals ouders, familieleden, scholen) inzicht in hun gedrag.

images

ParASSchute gebruikt in samenwerking met het onderwijs graag het autisme paspoort. Het autismepaspoort is een instrument waarmee elke ouder, school of andere professional in één oogopslag de indiviuele kenmerken kan zien van het kind met autisme waar het autismepaspoort voor is gemaakt.

images-2ParASSchute is verder Geef me de 5 geschoold. Geef me de 5 is een methode om mensen met een autisme spectrum stoornis duidelijkheid en structuur te bieden en ze te leren zelfstandig te functioneren.

ParASSchute is cognitief gedragstherapeutisch onderlegd als cognitief gedragstherapeutisch werker. Deze vorm van therapie kan ingezet worden. Samen gaan we de negatieve of belemmerende gedachten onderzoeken en kijken of we er meer helpende gedachten van kunnen maken. ParASSchute is met name gericht op angst en stemmingsklachten. Deze komen vaak voor in combinatie met een autisme spectrum stoornis en daarom kan deze vorm van therapie ondersteunend zijn.