Recensie Doosje vol talent

Suzanne Agterberg, autismespecialist, leerkracht, trainer autisme en auteur van ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’ heeft het ‘Doosje vol talenten’ gespeeld en een recensie geschreven.

We zijn trots en verheugd om deze recensie met jullie te delen!

” Ik hecht als autismespecialist veel waarde aan goede en realistische psycho-educatie over autisme. Maar in het benadrukken van de belemmeringen en de stress die het hebben van autisme met zich meebrengt vergeten we wel eens deze kinderen te blijven wijzen op wat wél goed gaat en wat zij misschien juist door hun autisme wel extra goed kunnen. Dit spel onderscheidt zich van bijvoorbeeld een ‘Kinderkwaliteitenspel’ omdat het juist de (mogelijk) sterke kanten van autisme in beeld brengt. 

Met het doosje vol talent heb je een schat in handen waarmee je kinderen met autisme op een laagdrempelige manier (zonder uitgebreide handleidingen) kunt laten zien wat ze allemaal wél kunnen, en dat (hun) autisme ook heel veel goede en sterke kanten kan hebben. Eén van mijn cliënten zei letterlijk: “Wel fijn om je te herinneren dat dit ook allemaal bij autisme hoort!” en “Ik zou willen dat mijn mentor dit zag, want dan zou hij mij veel beter begrijpen”. 

Het resultaat van een sessie met dit spel (ook de tijdsinvestering is naar eigen inzicht te maken) kan een prachtige fotoprint zijn van alle kwaliteiten van een kind, om op te hangen op de kamer oid. 

Ik raad iedereen die werkt of leert met kinderen met autisme dit hulpmiddel aan en hoop dat het veel kinderen weer laat herinneren dat ze ook enorm veel dingen (heel) goed kunnen!” 

Suzanne Agterberg, autismespecialist, leerkracht, trainer autisme en auteur van ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’. 

 

 

2 gedachten over “Recensie Doosje vol talent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s